IMG_2065Op dinsdag 17 november was een speciale editie van een nieuwe muzikale formule in Hoofddorp: de Clever Sessions. Het was namelijk alweer de tiende keer dat deze jamsessie werd gehouden in Duyckercafé in Het Cultuurgebouw.

 

Organisatoren Martijn Klaver en Dave Breidenbach waren zeer tevreden met de opkomst. Tot nu toe was iedere sessie goed bezocht, maar deze lustrumavond was het extra druk. Martijn Klaver (de naamgever van de sessie): ‘Er begint een heuse muziekscene te ontstaan in Haarlemmermeer! Er kwamen vooral veel trouwe bezoekers van het eerste uur, maar er was ook nieuwe aanwas. Zo waren er drie muzikanten helemaal uit België gekomen voor de Clever Sessions.’ Maar er waren, zoals bij elke jamsessie in Duycker, ook veel lokale talenten. Zij lieten zich niet weerhouden door het gure weer en verlevendigden de jam met vocaal vuurwerk of maakten instrumentaal indruk op het aanwezige publiek. Zangeres Marit Guda: “Ik vind de jam vooral heel leuk, omdat je de kans hebt om op het podium te springen met topmuzikanten uit het veld. Iedereen is er om samen muziek te maken en niet per se om zichzelf te showcasen. Dat maakt de sfeer heel ongedwongen. Een aanrader.”
Drummer Sophie van Dommelen uit Nieuw-Vennep: “Elke dinsdagavond een feestje in het Duyckercafe! Elke keer is het weer een verrassing wat er weer gespeeld gaat worden. Er komen ook onwijs veel verschillende toffe muzikanten!”

IMG_2071

Veel lokale muzikanten weten de weg naar Duyckercafé te vinden voor de jamsessies

Verschillende muziekstijlen en diverse niveaus kwamen deze avond samen en het publiek werd getrakteerd op de enorme swingende energie die van het podium van Duyckercafé afstraalde. Buiten was het stormachtig, en binnen ging het er op het podium ook vaak heet aan toe: swingende soulnummers werden moeiteloos afgewisseld met heftige hiphop, zoals te horen aan de performance van Hoofddorpse rapper Kevin Bekker in duel met de ‘special guest’ van de avond: Steven de Geus. Deze laatste is vooral bekend om zijn geweldige optredens op TV, bij The Voice of Holland (TVOH). Bij de Clever Sessions duiken trouwens wel vaker TVOH-sterren op: zo kon men al genieten van Julia Zahra, Bart Brandjes en Kim de Boer. En dit alles op een schijnbaar doodgewone disndagavond in Hoofddorp. Miriam Smit (Music & Dreams) uit Den Helder is een trouw bezoeker van de sessies en zingt zelf graag een paar nummers mee tijdens de Clever Sessions. Haar enthousiasme steekt ze niet onder stoelen of banken: “Ik kom speciaal naar Hoofddorp voor deze energieke, funky sessie in een gezellige open sfeer. Ik bezoek voor Music & Dreams heel veel sessies, maar dit is zeker één van de betere”.
De talentvolle zangeres Janne Timmer komt elke keer uit Rijsenhout: ‘Ik vind de jam leuk omdat het zo spontaan is. Iedereen mag meedoen en iedereen mag luisteren. De sfeer is ontzettend gezellig en je leert er heel veel van! Daarnaast is het gewoon leuk om nieuwe mensen en muzikanten te leren kennen en samen gezellig een biertje te doen’.

IMG_2426

Anne Reijnoudt

Anne Reinoudt uit Zwanenburg woonde voor het eerst de sessie bij: “Ik vond het helemaal geweldig! Er hing een gezellige sfeer en elke muzikant die er was kon even lekker zijn of haar ding doen op het podium. Het is een goede plek voor (jonge) muzikanten om in aanraking te komen met andere muzikanten! Ik ga er vanaf nu altijd naar toe!”

 

De jamsessies zijn voor jong en oud en iedereen is van harte welkom om te komen luisteren, of om mee te zingen/spelen/dansen. De Clever Sessions begint om 20.00 uur en is meestal om 23.30 uur afgelopen. Meer informatie is te vinden op www.duycker.nl

Tekst en foto’s: Marcel Harlaar
Gepubliceerd in Het Witte Weekblad – editie Hoofddorp