drummer MK

Drummer Martijn Klaver

Naast Music Jam op de eerste donderdag van de maand is er nu ook Clever Sessions. Vanaf 12 mei is er elke dinsdag een zinderende jamsessie onder leiding van drummer Martijn Klaver en bassist Dave Breidenbach. Martijn en Dave zijn professionele muzikanten uit de Haarlemmermeer die het voornemen hebben het dak van Duycker af te blazen. Elke week nemen ze bekende gasten uit de muziekscene mee om de basisband te versterken. Zij beloven een hoog muzikaal niveau waarbij verschillende muziekstijlen als R&B, pop, soul, jazz, funk, reggae en latin de revue passeren.

Wat kunnen we verwachten, Martijn?
Om acht uur zal de basisband een set spelen als opwarmertje en vanaf de pauze daarna kunnen muzikanten meedoen.

Maar eerst een prangende vraag: is er behoefte aan nog een jamsessie?
Wij denken van wel. Dit wordt een andere sessie dan de meeste. Er zal meer op songs worden gejamd en op deze sessie komen ook de muzikanten met wat meer ervaring aan hun trekken.

Kim de Boer

Kim de Boer

Waar komt het idee voor Clever Sessions vandaan?
Vanuit de behoefte om regelmatig lekker muziek van goeie kwaliteit te maken. Dit voel ikzelf heel sterk, maar Dave ook en ik hoor vaak dit gevoel bij muzikanten in deze regio. Er wonen in de buurt erg veel goeie muzikanten! En daarnaast is de sessie zeer de moeite waard om naar te luisteren door de vele muziekliefhebbers die er natuurlijk ook veel wonen.

Waar komt de naam Clever Sessions vandaan?
Van mijn achternaam (Klaver).

De sessies worden elke dinsdag gehouden. Kun je voldoende muzikanten bij elkaar krijgen?
Zeker weten! Er hebben zich nu al heel veel aangemeld.

Spelen jullie echte jams waarin iedereen los kan gaan of ook covers?
We gaan veel covers doen, maar die kunnen natuurlijk prima uitmonden in lange jams met veel solo’s en lekkere grooves.

Is de dinsdag om een praktische reden gekozen?
Om de volgende redenen: dinsdag zijn veel beroepsmuzikanten beschikbaar omdat hun optredens in het weekend zijn. Zo kunnen zij op deze avond toch lekker spelen. Daarnaast kwam er voorheen in café Duycker op dinsdagavond niet veel publiek (op de andere avonden wel) en dat gaat nu zeker veranderen!

Verwacht je dat er veel muzikanten op af komen?
Ja ik weet het zeker, ik merk nu al veel enthousiasme en veel aanmeldingen. Ook het luisterpubliek lijkt blij met ons initiatief.

Mag iedere muzikant meedoen?
Ja, in principe wel.

Is er een instapniveau?
Wat muzikale ervaring is meegenomen.

sdg

Steven de Geus

Wat kunnen we verwachten tijdens de Clever Sessions?
Om acht uur zal de basisband een set spelen als opwarmertje en vanaf de pauze daarna kunnen muzikanten meedoen. De eerste set speelt de basisband groovy muziek, en vanaf set twee kunnen muzikanten aansluiten om mee te spelen. Meld je dan even bij Martijn en Dave! Dit wordt een niet te missen muzikaal evenement, door prima muzikanten en aanloop van veel muzikale vrienden. Komen dus en neem je instrument mee! In de basisband zitten elke week weer andere muzikanten die veel ervaring hebben en soms bekend zijn in de muziekscene. Op dinsdag 12 mei bestaat de basisband uit Martijn Klaver- drums, Dave Breidenbach- bas, Tico Pierhagen- keyboards, en bekend van The Voice Of Holland: Kim de Boer- toetsen en zang, en Steven de Geus – gitaar en zang.

Wat vind je van de muziekscene in Haarlemmermeer in het algemeen?

Die vind ik heel rijk aan talent en vol enthousiasme. Het lijkt alleen wel wat verstopt te zitten dus hierbij nodigen wij iedereen uit om uit z’n schulp te komen en op de Clever Sessions hun allerbeste beentje voor te zetten! Neem je (muzikale) vrienden mee en laten we elke dinsdagavond een topfeestje bouwen!

db

Bassist Dave Breidenbach

Tekst: Marcel Harlaar