jk

Jouri-K

Al enige tijd zoemt in de groep Muziekscene Haarlemmermeer de naam Jouri K, een Nederlandstalige rapper en tekstschrijver. Zijn stijl ligt dicht bij de oldschool en boombap van de jaren ’90 met duidelijke jazzinvloeden. Wat doet Jouri K? Hij schrijft rap teksten, neemt ze op en treedt ermee op. Hij is tevens medeorganisator bij Ondergronds Verbond, samen met Daniel en Bart, en het hiphopcafé in Duycker is daar onderdeel van. Alle reden voor een digitaal onderonsje met de artiest die zich beschrijft als een volwassen man van 33 die zijn kwajongensstreken nog lang niet vergeten is en met dezelfde passie als altijd met zijn muziek bezig is.

Waar kom je vandaan?

Hoofddorp.

Welke scene past het best bij je?

Ik denk de old school rap/hiphop scene. Mensen die vinden dat Love, Peace en Unity er nog toe doen. Maar ook in de alternatieve scene voel ik me prima thuis.

Wat zijn je muzikale invloeden?

Ik luister graag naar oude blues, rock en hiphop. Eigenlijk ben ik denk vrij breed georiënteerd qua muziek, en alle soorten muziek kunnen je beïnvloeden.

Heb je wat met de Haarlemmermeerse hiphopscene (als die er is?)

Vrij weinig. Gasten zoals Opium en K-NON, die hier vandaan komen, maar die nu in Haarlem wonen, zie ik wel regelmatig.

Is er veel Nederlandstalige rap in Haarlemmermeer?

Naar mijn zin te weinig, of te weinig waar ik van weet.

Spreken bands als Neuk!, Doodskop, 12:04 je aan?

Ja! Neuk! is natuurlijk een band die ook in de Nederhop zijn sporen heeft achtergelaten. Doodskop is lekker hard en 12:04 vind ik persoonlijk een erg goeie band.

Hoe lang ben je al met muziek bezig?

Ik ben op ongeveer mijn veertiende begonnen met een beetje teksten schrijven en rappen. Dus best een tijdje al.

In welke bands heb je allemaal gespeeld?

Ik heb met heel veel bands en mensen samen muziek mogen maken, er is alleen door omstandigheden weinig echt van de grond gekomen.

Heb je al muziek opgenomen?

Jawel. Ik ben momenteel met Nizzy Beats a.k.a. K-NON een album aan het maken. Nizzy Beats is hierbij verantwoordelijk voor alle beats.

Je demo’s op soundcloud klinken behoorlijk af. Wanneer komt je eerste album uit?

We zijn hard bezig met het debuutalbum ‘De Voorbode’. Ik wil er nog geen exacte datum aan vast plakken, maar sowieso dit jaar nog komt ie uit.

Wat is je ambitie?

Mijn ambitie is om gewoon lekker bezig te kunnen blijven met muziek. Zo veel mogelijk optreden en nummers maken.

fotosdw

Jouri-K (Foto: Saskia de Winter/Colletout)

Wat vind je van de überhaupt van de muziekscene in Haarlemmermeer?

Ik vind het gunstig dat er steeds meer jamsessies georganiseerd worden, dat brengt muzikanten samen, velen daarvan moet ik ook echt effe langs binnenkort. Ook de lokale band battles en zo zijn gunstig. Ik denk dat er erg veel mensen in de Haarlemmermeer op een goede en positieve manier met muziek bezig zijn en ik hoop dat dit alleen maar groeit.

Luister: Demo’s

Tekst: Marcel Harlaar

Beeld: Saskia de Winter/Colletout

Jouri-K

Jouri-K