hardhard

Hard is Strudelfesthard… (foto: Marcel Harlaar)

De mensen achter het bekende Hoofddorpse festival Strudelfest komen met eigen bandavonden onder de noemer HARD! Als je Strudelfest kent, weet je wat voor geweld je op deze avonden kunt verwachten. De eerste editie van HARD was op zaterdag 4 april en stond in teken van stoner, doom en sludge met bands als HERDER, The Fifth Alliance en Starve. Klinkende namen van geluidsbeulen uit muzikale subcategorieën waarover ik de kenners inmiddels niks meer hoef uit te leggen. Maar voor wie nog nooit bij Strudelfest is geweest even wat antwoorden van Jorn Stroet, een van de organisatoren van Strudelfest.

Voor de snelle afhakers… de tweede editie is op 22 mei met de bands OBESE, Kid Harlequin en She Loves Pablo, de stijl is alternative, rock en stoner. Gaan!

Waarin verschilt HARD van Strudelfest?
Strudelfest is een festival met meer dan 40 act’s   en veel verschillende style binnen de alternative muziek. Van bands tot dance. HARD is een bandavond met drie bands met elke editie e0en specifieke muziekstijl die ook op Strudelfest vertegenwoordigd is, maar op de HARD avonden wordt die als het ware uitgelicht. De eerste editie stond in het teken van doom, sludge en stoner, terwijl de tweede avond alternative, rock en stoner centraal staat. Natuurlijk is er af en toe overlapping qua band en muziek, maar dat is ook om een beetje dwars te zijn.

Wat vond je zelf van de eerste editie?
De eerste editie was zeer geslaagd. De opkomst was goed. Wij zijn als organisatie zeer tevreden. Het is natuurlijk altijd spannend om iets nieuws in de markt te zetten. De eerste editie was een succes en we maken ons op voor de tweede editie op 22 mei.

Waarom alleen maar hard?
Deze twee edities zijn een try-out. Het idee is dat er in de toekomst een ZACHT bij komt.

Doom kan ook behoorlijk zacht zijn…
Wie weet is er in de toekomst ook wel Doom te vinden op ZACHT…

Waarom wilden jullie een eigen bandavond?
Hoofddorp mist gewoon een goede maandelijkse alternatieve bandavond die er in verleden er wel was, denk aan ‘Uitbarsting’ in De Lans. Nu Strudelfest het goed doet leek dit de logische volgende stap voor ons. Het idee is dat dit weer een maandelijkse goede alternatieve bandavond komt.

Er draait ook een dj. Op 4 april draaide Joost Verhagen. Is hij er volgende keer ook?
Jazeker, Joost zal vaste HARD dj worden.

Willen jullie meer van dit soort avonden gaan doen?
Het idee is toch echt wel om een vaste avond hier van te maken. Maar daar kunnen we nog niet zo veel over zeggen, want deze twee edities zien we als een try-out. Vanaf september volgt er hopelijk meer HARD en wie weet ook een ZACHT.

Waarom deze bands voor 22 mei?
Zowel OBESE als Kid Harlequin zijn bezig met een tour rond de release van hun nieuwe cd en She Loves Pablo tourt met OBESE. Kid Harlequin gaf een strak optreden op Strudelfest 2014 en wij wilden ze graag nog een keer de kans geven om zich te laten zien. OBESE is een band die we al op Strudelfest wilden neerzetten, maar toen konden zij helaas niet; vandaar dat er voor deze avond is gekozen.

Tekst: Marcel Harlaar

hard2

De tweede editie van HARD is op 22 mei 2015

Kijk voor meer op: https://www.facebook.com/events/241562972680877/

Muziek

Obese
https://www.facebook.com/obeseofficial?fref=ts
Kid Harlequin
https://www.facebook.com/KidHarlequin?fref=ts
She Loves Pablo
https://www.facebook.com/SheLovesPablo?fref=ts