tvt

Tim van Tol (foto: Joe Davis)

Wat Tim VanTol in de kleine zaal van Duycker gaat doen is nog niet te zeggen. Vanuit zijn punk roots maakte hij een ontwikkeling door om uit te komen bij akoestische folk. Kenmerkend voor het geluid van Tim VanTol is zijn rauwe, hese stem. Zijn songs balanceren tussen hoop en wanhoop, winnen en verliezen en belichten de schaduwzijde van het leven.   Met twee soloalbums, een nieuwe plaat (The Basement Sessions) , die half oktober is uitgebracht, en een bomvolle agenda onder de arm, vond hij toch nog tijd voor Muziekscene Haarlemmermeer om wat vragen te beantwoorden.

Kom je überhaupt nog wel eens in Hoofddorp?

Ik probeer er minimaal een keer in de maand voorbij te komen (en ook dat lukt niet altijd) om mijn ouders te zien. Maar ik moet zeggen ik ben er erg weinig, helaas.

Is het de eerste keer dat je op Strudelfest staat?

Ja, ik ben er ook nog nooit geweest, om eerlijk te zijn. Ik heb dus ook geen idee wat ik aan kan treffen. Maar ik ben wel superblij met het feit dat er wat moois ondernomen wordt, dat is een tijdje wat minder geweest in Hoofddorp.

Je hebt op grote festivals als Lowlands gestaan. Wat spreekt je aan in Strudelfest?
Ik ben er nog nooit geweest en kan daar dus ook nog geen mening over geven, maar vind het gewoon weer super tof om ‘thuis’ te spelen, dat is voor mij de hoofdreden.

Is het onderdeel van je concerttour of vind je het toch wel speciaal om in Hoofddorp te staan?
Op het moment ben ik niet op tour. Ik speel een paar losse shows nog dit jaar in verband met een blessure aan mijn schouder (helaas). Ik vind het zeker speciaal om in Hoofddorp te spelen, ’t is weer een gevoel van thuis komen, in een omgeving waar het voor mij allemaal begon.

Speel je veel nieuw werk?
We spelen een mix van de eerste en tweede plaat.

Komt er na The Basement Sessions binnenkort nog nieuw werk?
Aangezien ik nu veel thuis zit vanwege mijn schouder, heb ik veel tijd om te schrijven. Nu maar hopen dat er wat bruikbaars uitkomt. Ik verwacht in 2015 toch wel met iets nieuws te komen.

Wordt het een intiem concert of ga je vol met de band?
We gaan vol met band, met op de drums Maurits de Vries, bas Justin Ghijsen en gitaar Sjors van Reeuwijk.

Heb je nog een band met de muziekscene in Haarlemmermeer?
Helaas niet, ik probeer nog wat mee te krijgen van oude bekenden zo af en toe, maar ook veel daarvan hebben de Haarlemmermeer verlaten. Een mooie gelegenheid om op Strudelfest weer up-to-date te raken, dacht ik zo.

Volg je de ontwikkelingen hier nog?
Om eerlijk te zijn niet, ik probeer zo veel mogelijk mijn ogen open te houden wat er om me heen gebeurt, rond de toerende vrienden en interesses, helaas krijg ik weinig mee van de ontwikkelingen in Haarlemmermeer.

Wat vind je van de lokale scene in Haarlemmermeer?
Vraag dat na Strudelfest, als ik weer op de hoogte ben (hopelijk)

Tekst: Marcel Harlaar
Foto: Joe Davis

Solowerk:
2014 – The Basement Sessions
2013 – If We Go Down, We’ll Go Together
2010 – Road Sweet Road