Strudelfest 2014: een supergroot vriendenfeest

Strudelfest 2014: een supergroot vriendenfeest

De updates voor Strudelfest Hoofddorp 2014 vliegen je om de oren en met iedere update lijkt het programma mooier en beter te worden. Van alles tussen gore hardcore metal punk en rauwe dance beats tot Rock & Roll en indie is op 15 november te horen op het indoor megafestival STRUDELFEST dat voor de zesde keer gehouden wordt en voor de derde keer alweer in en rond Poppodium Duycker in Hoofddorp. Muziekscene Haarlemmermeer sprak met Jorn en Daniel aan de bar van het Duycker café waar het gonst van de geruchten over nieuwe toevoegingen aan de line-up. ‘Misschien dat er nog twee acts bij komen,’ meldt Jorn als ik hem er naar vraag.

De kaartverkoop gaat razendsnel en dat zal ook te maken hebben met het programma. Is dit de meest uitgebreide editie van STRUDELFEST?

Jazeker, We hebben dit jaar 47 acts en een handvol kunstenaars. Dat hebben we nog nooit gehad. Vorig jaar hadden we dertig acts.

Tevreden over de line-up?

Zeker weten. We krijgen een hoop goede reacties. Alles loopt zoals het moet… dus top.

Op welke bands ben je het meest trots dat ze op STRUDELFEST staan?

Poeh, dat is erg moeilijk te zeggen. STRUDELFEST is zo gevarieerd. We zijn sowieso trots op de hoofdacts Carach Angren, No Turning Back en Tim van Tol, maar uiteraard zijn we ook trots zijn op de kleinere acts.

Is er een band die elke editie is geweest?

Geen band,  wel de Dj’s Keen en MadMikey.

Het lijkt een feestje voor vaste bezoekers. Trekken jullie nog nieuwe bezoekers?

Zeker, we groeien gelukkig elk jaar. Als we geen nieuw bezoekers meer trekken, kunnen we ons ook niet verder ontwikkelen. Hoe meer support, hoe groter het budget en hoe beter het programma en de aankleding wordt. Zo simpel is het eigenlijk. Wij doen alles vrijwillig, dus het budget gaat gewoon echt naar de acts.

Wat is er nieuw op STRUDELFEST 2014?

De BBQ van de Beul en de secret party’s en bijna alle acts… de rest vertellen we nog niet

strudelfest 2014: voor vrienden van vrienden...

strudelfest 2014: voor vrienden van vrienden…

Is STRUDELFEST voor iedereen?

Ja, voor iedereen. Zo is het ontstaan, zo is het nog steeds en zo moet het blijven. Het is zo’n beetje ons motto: Strudelfest is voor iedereen en er moet altijd voor iedereen wat te doen zijn)

Wat beogen jullie met STRUDELFEST?

Nee, meer als grap en als vriendenfeestje. Maar we zijn uit gegroeid tot… ja wat zullen we het noemen: een supergroot vriendenfeest voor vrienden van vrienden en daar weer vrienden van.

Gaat er veel tijd zitten in de organisatie?

Drie weken na Strudelfest beginnen we aan de volgende editie. Er zit dus bijna een jaar werk in. Tussendoor zijn er dan nog de preparty van Strudelfest, de zogenoemde Housewarming die in rond april plaatsvindt.

Moeten jullie alles zelf doen of is er support vanuit Duycker?

Er is zeker support van uit het poppodium, maar we doen het meeste toch echt zelf. Draaiboek maken, programma, decor bedenken en maken, enzovoorts. De week voor de dag zelf en de week erna zal er veel geholpen worden door Duycker. Daarnaast zijn er zeer regelmatig vergaderingen met de mensen van Duycker om alles zo goed mogelijk te regelen.

Hoe gaat het er meestal aan toe tijdens Strudelfest? Is het een georganiseerde chaos?

Dat lijkt, denken wij, wel zo voor de buitenwereld. Maar achter de schermen weten wij en de mensen van Duycker exact waar ze mee bezig zijn en hoe ze zo’n productie perfect moeten draaien.

Tussen de bands ook lokale bands als Tim Vantol en Doodskop. Een must of een moetje?

Er zijn nooit moetjes op Strudelfest want dan zouden we het niet doen. We doen dit omdat we het leuk vinden en passie hebben voor muziek en dus ook de lokale muziek. We zijn wel heel selectief we krijgen heel veel  aanmeldingen, maar moeten erg streng zijn. We willen het publiek toch wel een bepaalde kwaliteit bieden en het moet in onze visie passen.

Wat vind jij muzikaal gezien van de lokale muziekscene in Haarlemmermeer?

Tja, laten we daar nog maar eens een los interview over doen. Wij zeggen alleen tegen alle muzikanten in de Haarlemmermeer dat ze een band moeten vormen en gaan oefen. Wie weet speel je volgend jaar bij ons op Strudelfest.

Strudelfest 2014: en daar weer vrienden van...

Strudelfest 2014: en daar weer vrienden van…

Meer: www.strudelfest.nl

Tekst: Marcel Harlaar
Foto: Justa van Bergen | Just-Justa