robbyP

DJ Robby P. op z’n favoriete stek achter de draaitafels

Al een tijdje liep Robby P., oftewel Robert Zorge, rond met het idee om wat dansbaars te organiseren in Hoofddorp en omgeving. De muzikale ideeën waren er, maar er moest alleen een locatie gevonden worden. Hij legde zijn idee voor aan de eigenaar Arjan Prooij van Eetcafé De Vaart en er bleek een match. Arjan was meteen enthousiast en op 11 oktober 2014 is de eerste try-out  Hoog tijd om even kennis te maken met de man achter het idee en zijn toekomstige plannen.

Is er weinig dansbaars te vinden in Hoofddorp en omgeving?

Robert: Af en toe is er wel wat te vinden, maar niet in dit concept.

Jij wil daar verandering in brengen. Wat is het idee?

Robert: Om een avond neer te zetten wat geen echte “knalparty” is maar meer het “club”gevoel heeft. Gewoon gezellig samen komen voor een drankje en een babbeltje met je vrienden. Ik ga op zaterdagavond van ongeveer 21:00 uur tot in de vroege uurtjes lekkere plaatjes draaien. In een sfeer van groovy beats, deep, classics, beach en mellow house is eetcafé De Vaart de plek om gezellig een drankje of klein dansje te doen. En op 1 november wordt een Halloween party gehouden!

Hoe was de try-out op 11 oktober?

Robert: Het was gezellig, niet druk maar dat hadden we niet verwacht. We hadden maar twee dagen ervoor gepromoot. maar dit was de mogelijkheid om het geluid te testen en de opstelling. Vanaf nu gaan we elke zaterdag promoten.

Is het de bedoeling dat het in De Vaart een vaste Backstage avond wordt?

Robert: Dat is wel de bedoeling inderdaad en afhankelijk van hoe Hoofddorp en omgeving het oppakt en leuk vind zal het wekelijks zijn.

Waar staat Worryless Musiccreator, een naam die jij als alter ego gebruikt, voor?

Robert: Dat betekent zorgeloos muziek maken, iets wat voortkomt uit mijn achternaam en het maken en spelen van muziek.

Wat voor muziek draai je zoal?

Robert: Ik heb zoveel soorten muziek op voorraad van House tot Nederlandstalig, maar mijn persoonlijke voorkeur is Deephouse en Techno.

Doe je nog meer op muziekgebied?

Robert: Ja buiten het draaien dus ook organiseren van feestjes af en toe. Ik heb buiten deze hobby een fulltime baan maar probeer sowieso twee keer per jaar wat te doen en nu dit dus.

Plannen voor de toekomst?

Robert: Mijn idee voor de toekomstige edities is dat er ook andere dj’s uit Hoofddorp en omgeving hun beats ten gehore gaan leggen in de volgende edities van BackStage. En verder gewoon lekker muziek maken en leuke dingen doen.

Wat vind je van de muziekscene in Haarlemmermeer?

Robert: Daar worden leuke dingen georganiseerd door diverse partijen. En nu is er weer wat nieuws en we gaan er wat leuks van maken  de aankomende herfst en wintermaanden. Buiten koud, maar binnen is er gezelligheid en klinken de warme beats.

Marcel Harlaar