Jong talent uit de Haarlemmermeer kan zichzelf in de spotlight zetten tijdens ‘Show ‘m!’, de jaarlijkse wedstrijd voor talent in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar. Show ‘m! is een goede opstap voor artiesten in de dop. Hoe kijkt oud-deelnemer Marnix Wilmink van de Haarlemse band Good Meat daar tegenaan?

good meat

Marnix Wilmink van de band Good Meat (Foto: Justa van Bergen)

Good Meat begon als schoolbandje en won sindsdien vele talentenjachten waaronder “Show ‘m!”. Het vijftal is inmiddels zo’n twee jaar bij elkaar. Marcel Harlaar sprak met gitarist  Marnix Wilmink.

Hoe kijk je terug op jullie deelname?
Positief. Good Meat was toen net een jaar bij elkaar als band. Het heeft ons wel geholpen in de volgende stap richting optredens en zo. We hebben daar meer contacten uit gehaald. Ook met de media zijn we stappen vooruit gegaan.

Hoe was het om mee te doen?
Het was vooral leuk om andere bands te zien spelen. De competitie was niet erg groot. Er was te veel niveauverschil tussen de deelnemers.

Hoe waren de masterclasses van professionals?
Die hebben we niet gedaan. We kregen kaarten voor de muzikantendag van Buma/ Sena die in Amsterdam werd gehouden. Dat was een informatiedag over de muziekindustrie. Er lopen mensen rond die je allerlei zaken kunnen informeren. Dat was heel fijn.

Waar moeten we Good Meat inmiddels van kennen?
We hebben een EP uitgebracht in maart 2012 onder de titel “Good Meat”. Dat is voor onszelf wel een groot wapenfeit. Ook omdat we bijna alles verkocht hebben tijdens optredens door het hele land. Verder zijn we twee keer bij 3FM geweest. We mochten als winnaars van de TurbuLent Demo Donderdag een tweetal nummers spelen in de studio. En we waren met een aantal nummers live te zien op RTV Noord-Holland..

Hebben jullie als Haarlemse groep een band met Haarlemmermeer?
We kennen Duycker als poppodium en hebben contacten met de mensen daar. We hebben, in de aanloop naar de laatste opnames van onze EP, een week lang elke dag in die oefenruimtes gezeten.Good Meat bestaat pas een jaar, maar heeft lokaal al een flinke reputatie opgebouwd door verschillende bandcompetities te winnen. Landelijk heeft het publiek de band leren kennen via 3FM, waar in de studio indruk werd gemaakt tijdens de Turbulent Demozone. De eerste EP genaamd ‘Good Meat’ wordt 9 maart 2012 gepresenteerd in het Patronaat.Good Meat bestaat pas een jaar, maar heeft lokaal al een flinke reputatie opgebouwd door verschillende bandcompetities te winnen. Landelijk heeft het publiek de band leren kennen via 3FM, waar in de studio indruk werd gemaakt tijdens de Turbulent Demozone. De eerste EP genaamd ‘Good Meat’ wordt 9 maart 2012 gepresenteerd in het Patronaat.