Xander van den Corput (Foto: dichtbij.nl)

Xander van den Corput (Foto: dichtbij.nl)

Op 28 oktober is Show ‘m what you got, de talentenjacht van Artquake. Jong talent uit de Haarlemmermeer en Noord-Holland kan zichzelf in de spotlight zetten tijdens ‘Show ‘m!’, de jaarlijkse wedstrijd voor talent in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar. Show ‘m! is een goede opstap voor artiesten in de dop. Hoe kijkt oud-deelnemer Xander van den Corput daar tegenaan?

De Nieuw Vennepse danser Xander van den Corput staat in 2009 helemaal alleen op het podium bij ‘Show ‘m!’. Daarna gaat het snel met hem .

Hoe kijk je terug op je deelname?
Voor mij was ‘Show ‘m’ echt het begin van iets nieuws. Na mijn deelname begon mijn danscarrière serieuze vormen aan te nemen. Het was voor mij echt een boost om voor honderd procent achter dansen aan te gaan. ‘Show ‘m’ was voor mij de aanleiding om een dansopleiding in Utrecht te gaan doen. Ik heb de leden van dansgroep Pop’arazzi daar ontmoet en zij hebben mij gevraagd bij hun te komen dansen.

Waar moeten we je inmiddels van kennen?
Als danser bij Pop’arazzi heb ik meegedaan aan het televisieprogramma ‘Holland’s Got Talent’. Pop’arazzi is vooral bezig in de underground dansscene, waar het niet gaat om grote dansevenementen maar kleine vaak besloten feesten. We zijn gespecialiseerd in spectaculaire dansstijlen als Popping, Hiphop, House, Locking, jazz, modern en Krumping.

Wil je aankomende talenten nog iets mee geven?
‘Show ‘m!’ is echt een beginsprong voor ieder talent. Als je daar mee verder komt, heb je weer een volgende stap in je carrière gezet en kun je wat bereiken. Een goeie kickstart, zeg maar!

(Geplaatst in: Het Witte Weekblad)